Pengikut

Sabtu, 15 Ogos 2009

LaPoran MeMikat 16-08-09 ahad pagi......

Assalamualaikum

laporan memikat 16.08.09
Lokasi: ladang sawit persendirian pokok kecil
masa: 8.30 am
Tenaga: 2 org
Pikat: RACIK(tuah)

Macam biasa kalau ada masa free aku pon p mikat........
lepas beli sarapan pagi, aku call otai ajk p mikat.....hehehehe
Dia kata ok, kita jumpa di ladang....... aku kemas2 masukkan pikat terus g..................

sampai dilokasi kami dgr BH.... ada seko BH nk selang habis.....
dia punya sora dgn tindan, gagap, selang tindan..... mak oiii sdp gak.......
kami nk p himpit BH terus senyap...... Aduh macamna ni? tadi ada ni terus senyap?

Otai kata xpa la aku pasang kat sini....... (dia bawa BB jebak)
saya nk p kat ujong nuuu.............. apa2 hal sy call........

Aku dgr2 BH..... isk mana hat sedap2 ni? teketooo, teketooo je.....
aku kedepan lagi,,,, ada la dgr yg selang ckt.... sora blh laa.......hehehe

cari laman terus pacak pikat.... pikat wat kj..... merap2........ pastu aku nampak BH sampai....
betul2 belakang aku........cissssssssss!!!!!! apa lagi BH nampak la aku.... dia pon terus cabot.....
xblh jadi ni....... aku pon angkat pikat cari pot lain........

jalan punya jalan dgr BH tengah berentap.... mainan ada serba ckit...... xpk pnjang terus cari laman pacak pikat...... pikat terus wat kj......... pap pap! BH hat lain kot sampai.......
pikat tekan2 nguku2 kat BH.

BH pon terus terjun laaa......xsempat aku dgr mainan pon..... BH terus kuuuuukuu2...... belawan nguku dgn pikat.......... aku tgk sambil nguku BH pusing2 laman...... pikat ayak BH lagi,, BH pon terus masuk laman.. puk pak puk pak belaga........ BH cuba naik atas belakang pikat tp xdapat pasai kaki dah kena racik....... hehehehe

Aku pon keluar nk ambik BH, BH nampak aku terus lompat terbang, terbang tinggi siap racik2 aku ngn batu ladung sekali dia bw....... aku pon tgk la...... makin jauh dia bw terbang, xblh jadi ni, aku kejar... pastu xnampak dah BH.......

puas aku cari BH xjumpa.... kot2 sangkut atas pokok ka,, tapi xda pon.......
aku patah semula kat pikat simpan.... sambil duk bawa cetok aku cari BH tadi...... merata aku pusing xjumpa jugak....... aduh! letih la mcm ni...... aku sayang racik tu ja........ aku call otai mintak dia cari..... dia pulak kata BB dia tengah berentap ni........
mmmmm,,, aku pon pusing cari lagi....

tgh duk cari tu aku dengar bunyi praappp2 kat paya....... aku pon g, nmpak BH terbang tapi kaki sangkut racik.......... Alhamdulillah ada lagi rezki aku.........................

Ambik BH terus bungkuiiihhhh........
inilah hasilnya..................


Pastu kena selaman dua.... aku jumpa otai kat motor.... Otai kata syg btl, BB dia kalah suara sbb berentap dgn BH seladang......... lepas tu kami pon balik.................................

6 ulasan:

Azmi bin Abdullah berkata...

Tahniah Zafiz...kalau dah rezeki tak ke mana kan.sat g aku mai gabuih racik puaka hang..ha..ha...

din...zafiz berkata...

hahaha....

terima kasih..... azmie hg pon apa kurangnya noooo......

racik cari makan tu.... kih kih

xreal006 berkata...

amboi..cantik sungguh BH nie..hehe..sayang racik noo...hehe

din...zafiz berkata...

keey cantik pon xguna.....
mainan masih kurang, nguku pon xkencang.
sampai kat umah bg otai dia kasi kalong merah terus...

layangmas berkata...

pehhhh....din camnie camnie abis ler BH asik dpat kat hang ja...hehehe..
din masukkan ler video pikat hang...
blh ramai2 dengo yer tak...
tlg la din aku merayu nie hehehe....

din...zafiz berkata...

isk2.... hg ni.... pikat aku pikat kopi O ja..... duk teketu2 ja..
malu kat org wei,,,, hehehe....

lain la hg punya.... hehehe
mau terkedu pikat aku...

HAK CIPTAAN TERPELIHARA

SEGALA PENGAMBILAN BAHAN DAN RUJUKAN DARI BLOG INI PERLULAH DIMINTA IZIN TERLEBIH DAHULU DARI zafiz@ Din.

Sekian Terima Kasih