Pengikut

Rabu, 20 Januari 2010

BB G(gagap) 20/01/2010 tinggal kenangan

20/01/2010
RABU Malam
jam 10.00pm
mmber gabuih....

Sejarah BB G.
Permainan: Guk 1. selang, selang tindan, nguku anggar, gagap.
teknik: jebak/racik.
Teknik racik diajar sendiri oleh saya.






BB dah xda......
nampaknya kena train yang lain pulak......mmmmmmm

Sabtu, 16 Januari 2010

Suara besar gembur kecundang...... 16-01-2010

Assalamualaikum.....

Laporan memikat pagi sabtu 16/01/2010
Lokasi: ladang sawit Jengka.
Brg: BB G (racik)
Jentera:2orang

Minggu ni blk kg.... xtahan gak mmber kg duk msg suh blk. xde kj lain la tu duk nk ajak memikat.... hehehe..
Ok2 minggu ni aku blk. hg tunggu......



Jam 8.30 kami gerak dengan 1biji moto.....
Kali ni tumpuan kami di kawasan lot felda, dan pot2 yg dikatakan ada BH sedap.....
mmmm..... sampai dilokasi.... mcm biasa dengar BH, TERKETTUUUUUUUUUUU.....
aii, ada seladang jati nooo kat sini.....

Masing2 mengambil pot. cari laman pacak BB..... keputusannya hampa.... BH ni dah masak sgt dgn pikat org agaknya.... langsung xlayan...
pergi kat pot lain pon BH dengar sora pikat terus lari...



yg xlayan ada, yg lari ada, yg celih ada, yg pernah terlucut racik pon ada.....
cuaca pulak semakin panas.....
Maka kami pon pergi ke pot lain...... sampai dilokasi park moto dgr BH.... terketooooooqqqq..... adoi, sedapnya sora..... sora besar gembur..... BH mcmni kalau xjadi pikat pon dgr kat umah mmg best ni.



Laman 1: BH xsampai......
kami pon ubah laman lain........

Laman 2: kami naik atas bukit.....
member g kedepan lg, berhampiran pokok sawit besar.....
Aku dkt pokok sawit kecil............. tgk laman cantik terus pacak BB.

Sambil ralit layan daun pucuk, dengar BB duk menekan2....... aiii, sampai dah ka?
rupa2nya sora besar dah dekat..... BB tekan2 lagi....
PRUFFFFFFF!!!!! BH terjun..... BB kakakau la..... BH pon angguk2 juga..... xsempat nk himpit BB, BH dah tarik kaki....... Bungkuiihhhh.....

inilah hasilnya.....



Jam 12.30 tengah hari, kami pon balik.........

SEKIAN..............

Isnin, 11 Januari 2010

laporan.... memikat 11-01-2010 isnin......

laporan isnin 11-01-2010

Lokasi: ladang sawit kecil
Masa: 05.15pm
Tarikh:11-01-2010 isnin
Brg: BB G- Racik

Assalamualikum………

Cuaca petang ni cantik…. Jam sudah hampir pkl 5.00pm sempat lagi ni selaman dua.
Masih lagi musim train BB. Ambik cetok masukkan BB…
Sampai dilokasi dgr BH….. xda la pulak yg berkenan….. Rasanya hat baik2 semua dah digabuih orang ni……..



Laman 1
Rasanya BH serik kena sepak terus lari menghilang teruih……. Xpa….

Laman 2
BB lama buat kj baru BH1 sampai…… hinggap sana hinggap sini baru terjun.
Maka adingan nguku menguku menjadi rancak…. BH1 pusing2 rapat ke BB…



Tiba2…… sampai pulak BH2 lagi seko… BH2 tu pun terun juga ke BB…..
Jadi 2 BH sama2 duk nguku ke BB….. BB layan jea…… tetamu mai…..
BH2 yg baru sampai marah terus kudakan BB…. Pak puk pak puk….. BB bagi buah tepis terus BH2 masuk kelaman….. TAP! Dah tarik kaki…….



Dalam masa yang sama.....



BH1 yang mula sampai sambung nguku ke BB…. BB layan lagi…. BH1 pusing2 nguku2 sambil masuk laman. Tapi sayang BH2 yg kena tadi dah meronta… jadi racik habis dah tertarik…. Nak tunggu pon xguna..

Aku terus keluar halau BH1….
Inilah hasilnya BH2…………..





kemudian...............................

video

,

Sabtu, 9 Januari 2010

BH kaki BELAH ROTAN sabtu 9-01-2010

Assalamualaikum

Lokasi: ladang sawit kecil
Tarikh: 09-01-2010
Hari: sabtu
Masa: 9.00am
brg: burung baru(BB G)
Teknik: Racik
Jentera: 2orang

Semalam call member, kebetulan pulak pg ni dia xkj. apa lg bincang2 p mikat la esok....

Macam biasa sampai dilokasi kami dengar BH....... mmmmm BH xberapa galak la..... bunyi pon seketul2 je. jauh2 pulak tu.....
ada la jumpa 1tempat BH kira meriah la sikit... cari laman terus pacak BB.... atas sebab tertentu xda rezki kat laman tu...... xpa.....



Cuaca semakin panas. Jam hampir pukul 12.00 tengah hari. Kali ni kami g sempadan pokok sawit besar. park moto bwh pokok sambil balut daun pucuk. telinga dengar BH.. hehehe

terketuuuqqqq.... aiii ada yg dok bunyi ni.... sekali sekala dengar macam ada selang... apa lagi kami pon himpit la.... mmber ke atas aku kebawah sikit.....

cari laman terus pacak BB. BB buat kj mcm biasa... perap2 lambung guk. perap lagi lambung guk. bb mmber pon melawan. BH masih lagi memerap di atas bukit. xnampak pon tanda2 marah pada BB... aiiii,,, nampaknya BB sama BB la melawan. BH xsampai2 pon lagi.......
Tiba2...............



hehehe... nampak BH melayang kepokok besar.... terus nguku2.... BB pon buatla kj dia.... BH cukup marah terus terjun.... tapi sekejap je... kemudian BH naik atas bukit. BB pon nguku2..... BH jadi gelisah terus terjun semula berhampiran laman.....
Maka adingan nguku mengku antara BB dgn BH semakin rancak la.....



TAP! Tiba2 je BH senyap... sangkut racik la tu...... aku pon keluar la ambik BH.
Inilah hasilnya.............. Bungkuihhhhh.........
Sekali tgk BH..... fuuhhh!!! kaki BELAH ROTAN habis sampai kepangkal.... kiri kanan tu....... ehmmm ehmmm...... patutla BH ni mainan dan sora dia opssss!!! rahsia...(kopi O je). tgk jam pulak pukul 12.10. BH tengah hari daa....hehehe

Nampaknya pembukaan tahun 2010 dgn BH BELAH ROTAN laaaa..... rezki2...



Member tgk BH dia kata cepat jadi brg ni. bagus2... nampaknya ada harapan untuk tgh thn ni.......

kena sebalut lagi rokok pucuk.. kami pon terus balik..............

SEKIAN.......

Khamis, 7 Januari 2010

BB percubaan 2bln... bH terjun

Assalamualikum......
07-01-2010 khamis
bb:percubaan
masa:5.00pm

Petang ni cuaca mendung ja..... pasal pagi tadi hujan kot.TP nampaknya macam nak balas lagi hujan ni.......

xpa rilex dulu la..... layan PTT dulu dengan bro azmi kita.... hehehe
selepas beroger2, aku pon tgk bb.....
Ptg ni nk ajar bb percubaan la.... xpernah pon ajar main racik... inilah pertama kali.....



sampai dilokasi sunyi ja..... bh xgalak pon..... cuaca mendung.....
aku cari pot terus pacak bb percubaan....
Dah siap, terus g ke pondok sambil balut rokok daun.... hehehe

xlama pastu BB bunyi..... aiii bunyi hg nooooo.....
aku pon terus himpit la.... bb lambung guk pastu menekan2 kuar selang..... wah satu permulaan yang bagus ni..... hehe



xlama pastu bb senyap.... pastu duk melambung2 saja main angin.... aik? kenapa pulak hg ni? ada sewah ka?..... pastu aku nampak BH sampai....
BB lambung lagi BH terus terjun..... nah haiii.....
satu petanda yang baik ni.....

BH semakin hampir ke bb.lebih kurang 1jengkal keracik... bb pulak semakin menggelupur2 kuat.
BH mula terbang nak kepokok atas bb... bb menggelupur lagi... aiii semakin teruk ni......

aku terus keluar halau BH dan tgk bb....
sekali tgk semut dah penuh.... mana pulak mai semut ni.... masa pacak tadi xda pon? mmmmm....macam ni la main racik.... kadang2 kita tertipu dengan laman... semut pulak pandai duk kat lubang. sabaq jela.... kesian bb aku..... semut hitam hat besaq pon ada duk kerumun dia siap ketik la tu.....

bb mengelupur sampai berdarah2 kepak kiri kanan..... adoii... kesian hg..... sorry nooo.......



ubah bb tempat lain buang semut..... byk btl semut kat badan dia....
aku nak kutip racik pon siksa habis semut duk ketik kaki.

dah clear aku pon rehat jap bg bb bertenang.... pacak tempat lapang nasib baik bb bunyi.... cukup la tu bb percubaan belajar rack pertama kali.

PTT azmi..... borak2 dia kata dia nak mikat gak ptg ni..... hehehe

kul 6.10pm aku pon balik....

Selasa, 5 Januari 2010

Nokia 6021 PTT

Assalamualaikum.....

Pertama sekali terima kasih kepada BRO AZMI ABDULLAH. hang memang best.


Barang yang dimaksudkan (nokia 6021 PTT) telah aku selamat terima semalam....
puas hati la.... aku cuci tangan je, dari nombor hp, reg, setting ptt, pos laju semua bro azmi uruskan..... semalam dapat terus blh guna... hehehe

Untuk permulaan ini geng ptt terkukur sudah ada. Jika sahabat2 terkukur lain dari TTF, MF yang ada gunakan ptt ni blh la join. Jika belum ada tapi berminat untuk berbual mesra tunggu apa lagi? aktifkan ptt anda..... bro azmi blh ajarkan.....

SELAMAT MENCUBA.............

HAK CIPTAAN TERPELIHARA

SEGALA PENGAMBILAN BAHAN DAN RUJUKAN DARI BLOG INI PERLULAH DIMINTA IZIN TERLEBIH DAHULU DARI zafiz@ Din.

Sekian Terima Kasih