Pengikut

Selasa, 29 Disember 2009

BB tambat xsampai 2bln dah bunuh.

Assalamualaikum....

Laporan memikat ujung tahun 2009

Lokasi: kebun peneroka.
Masa: 3.30pm
Burung: BB percubaan.
Cara: Jebak.
Tarikh: 29/12/2009
Hari: Selasa



Cuaca cantik Hari ni. Hati terasa macam nak g mikat jea..... semua pikat tinggal kat umah mmber...
yang ada BB jea.... maklumlah sekarang ni tiba masanya nak train BB....
Dalam hati nak bawa yang mana ni? ehmmm.....

Sambil tu duk tgk Burung yang sangkut diluar rumah.... brg ni siang dan malam duk diluar jea.... tambat xsampai 2bln pon lagi.... dengar bunyi dah lain macam jea.... aku pon xcara sangat brg ni... yang tau aku hanya jaga makan minum sudah... main ke bagi mandi ke aku xbuat pon....



Niat dihati nak ajar jea.... jadi Petang ni aku nak test hang tgk! mau bercakap xkat hutan.... hehehe
Ambik jebak isi burung percubaan tu......

Sampai dilokasi macam biasa dengar BH.... mmmmmmmm,,,, xda pon bh bunyi.. kalau ada pon dgr sayup sangat....
Cari pot, set elok2 pasang jebak....
Aku teruih ke pondok buruk sambil layan nusantara.....
xlama lepastu bh mula bunyi.... suasana mula riuh.....



sekali dengar burung percubaan aku berbunyi daa.... bercakap pon hang nooo......
bgs2 ada harapan ni.... sekali kuar selang daa.... BH dari jauh mula marah. Nampak seimbas lalu macam ada BH sampai... kebetulan pulak Masa tu duk sedap layan nusantara, pastu balut daun pucuk pulak tu yang buat aku xperasan...hehehehe

Sekali tgk BB percubaan ni duk angguk2 menguku2 saja dari tadi.... aku pon himpit la sikit... tgk rapon dah terkatup.... laaaa rupa2nya dah ada isi.....
Bungkuihhhh!!!!! inilah hasilnya.......



Itulah BB percubaan bakal pelapis lagi gayanya.... pertama kali bawa, laman pertama dah bungkuihhhhh!!.... Alhamdulillah....
Laman kedua pon bunyi mcm biasa..... ada harapan tu......
5.30 aku pon balik.......



Semoga anda terhibur.....
Sekian..........................

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

salam

Tahniah'
amboih sakan .bb tangkap noooooo.meletup la lepaih ni.

long

azmi bin abdullah berkata...

naaahh..haaiiii..
1st time turun dah menangkap noh...
bertuah hang din oooiiiiii....

Geng Mikat Klang berkata...

Amboooiiiiiiiiii Din...


banyak senjata sulit utk tahun depan ...tahniah.

din...zafiz berkata...

Terima kasih long.....
BB tu mmg ada tokoh nak jadi pemburu upahan..... hehehe

din...zafiz berkata...

azmie.... dia nak bagi kita ambik jea.....

hg lagi ganas depan umah pon blh dapat denak.... hehehe

din...zafiz berkata...

man.....
senjata sulit?
xbanyak mana la man....
pelan2 kasi ajr..... mcm hg gak la.... ehmmm......

HAK CIPTAAN TERPELIHARA

SEGALA PENGAMBILAN BAHAN DAN RUJUKAN DARI BLOG INI PERLULAH DIMINTA IZIN TERLEBIH DAHULU DARI zafiz@ Din.

Sekian Terima Kasih